Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


FAQ

WELKOM OP IPVEL, DE COMMUNITY VOOR BLABLA EN BOEHOE!

Q. Uh, wat is dit voor een site?
A. Dit is inplaatsvaneenleven.nl, of kortweg IPVEL, een online community. De kern van de community bestaat uit een forum, zoals je waarschijnlijk al had opgemerkt.

Q. Wat is het idee achter deze site?
A. Je zou IPVEL kunnen vergelijken met een online speeltuin. Een plek die is ingericht puur voor het welzijn en plezier van haar leden. Een plek waar je terecht kunt om met vrienden rond te hangen en om de tijd te verdrijven. Een plek waar je kunt zemelen over van alles en nog wat, en zo nu en dan eens een spelletje met elkaar speelt. Maar dat dan allemaal in een online omgeving.

Q. Maar dat geldt voor meerdere fora, wat doet IPVEL anders?
A. Je kent het wel, de strenge regimes die fora er doorgaans op nahouden. "Verboden off-topic te gaan", "niet spammen", "verboden om dubbel te posten", "verboden om scheldwoorden te gebruiken", enzovoorts. Dat soort restricties zul je hier niet aantreffen. Daar waar andere fora als een klaslokaal zijn, gekenmerkt door streng toezicht en structuur, is IPVEL het schoolplein. Kinderlijk plezier, vrijheid en een gezonde dosis chaos staan hier voorop.

Q. Een "online speeltuin", wat moet ik me daarbij voorstellen?
A. Er is op IPVEL meer interactie mogelijk dan je normaliter tegenkomt op een forum. Je kunt bijvoorbeeld andermans avatar veranderen. Je kunt zelf achtergrondmuziek instellen op de index. Je kunt zelf woordfilters toevoegen, om grappige resultaten teweeg te brengen. Er is een board met een wachtwoord, dat je zelf kunt veranderen. Er is een forumshop, waar je credits kunt spenderen die je verzamelt door te posten. Er is een board waar je anoniem kunt reageren. Er is een Arcade, waarin je spellen kunt spelen in een strijd om de highscore. En nog vele andere mogelijkheden in deze lijn.

Q. Wat valt er hier verder allemaal te beleven?
A. Het programma op IPVEL bestaat zoal uit de volgende zaken:

  • Er worden met regelmaat forumspellen georganiseerd, zoals het populaire Weerwolven van Wakkerdam.
  • Feestdagen en verjaardagen worden online gevierd, door middel van speciale evenementen.
  • Er worden zo nu en dan videogame-competities gehouden.
  • Elke zondag wordt er een online spelshow gespeeld, waaraan iedereen kan deelnemen.
  • Er worden zelfs af en toe real-life meetings en uitstapjes gepland.
Maar bovenal wordt er natuurlijk vooral gediscussieerd over allerhande zaken. Van entertainment tot politiek, van filosofische onderwerpen tot dramatopics. Het kan alle kanten op. Het mag alle kanten op. Dit is een plek waar ruzies kunnen ontstaan om niets, en discussies kunnen ontstaan over alles. Net als in een echte speeltuin. Maar net als in een speeltuin, is het bovenal een plaats waar gewoon veel lol wordt gemaakt.

Q. Dat klinkt alsof er flink wat vrijheid is. Maar zijn er dan geen regels?
A. Er zijn geen reguliere voorschriften opgesteld, want dat druist in tegen onze filosofie. Maar dat betekent natuurlijk niet dat alles mag. Als vuistregel geldt: je bent vrij om te doen en laten wat je wilt, zolang plagen geen pesten wordt. Een reeks spamtopics het forum opslingeren? Prima. Andere leden trollen? Ga je gang. Moderators uitdagen? Graag zelfs. Zolang het de sfeer maar ten goede komt.

Q. Kan ik ook onderdeel worden van de community?
A. Om de kwaliteit van het forum te kunnen waarborgen hanteren we over het algmeen een invite-only beleid. Heb je een uitnodiging ontvangen, dan kun je met je invite key een account aanmaken. Soms zijn open registraties echter ook mogelijk. Wanneer dat het geval is kun je je gratis aanmelden als clublid door hier te klikken. Zijn de open registraties gesloten en heb je ook geen uitnodiging gekregen, dan kun je per email een verzoek tot lidmaatschap indienen bij een beheerder.

Alvast veel plezier gewenst op deze site!

- IPVEL-staff
Voor meer informatie over het forum, lees de forumtutorial. Om contact op te nemen met de beheerder, stuur een bericht aan administrator@inplaatsvaneenleven.nl.